6 juli 2017

Raadsbesluit centrumplan Leende

LOKAAL Heeze-Leende is een groot voorstander van de realisering van de MFA in het Centrumplan Leende. We hebben daartoe een bestemmingsplan goedgekeurd en zijn met de diverse partijen overeengekomen, hoe dit MFA er uit moet komen zien.

Maar niet tegen elke prijs!

We willen de burgers van (Heeze-)Leende geen sigaar uit eigen doos presenteren. Immers de lasten moeten met gemeenschapsgeld worden betaald, dus door onze burgers. Als we een tekort hebben wordt dit ook doorbelast aan onze burgers.

We willen deze eventuele extra lasten voor onze inwoners voorkomen door vooraf inzichtelijk te hebben wat het een en ander precies inhoudt en kost en niet achteraf met een voldongen feit worden geconfronteerd.

De voorwaarden, zoals o.a. looptijd, rente, rentevast periode van de te verstrekken lening zijn niet bekend.

Er wordt nu een lening afgesloten voor het hele bedrag. En dus betalen we vanaf het begin rente over het volle bedrag. Waarom niet in fases, gelijklopende met de fasering van de uitvoering van het plan, de lening afsluiten?

Pas als het College de nodige informatie en duidelijkheid heeft verzameld en daarmee is teruggekomen naar de raad kunnen we een goed besluit nemen. Daarna kan het College aan de slag met de uitvoering.

Bijlage:

Lees hier het volledig betoog dat onze fractievoorzitter Nico van der Palen gehouden heeft tijdens de raadsvergadering.

(zie tevens het ingediende amendement)

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder