18 juni 2018

Kadernota 2019

De Kadernota 2019 is wat LOKAAL Heeze-Leende betreft een prima stuk.

Hiermee kan gewerkt worden aan een werkbare en positieve begroting voor 2019. Een niet onbelangrijk punt is een eerst aanzet voor duurzaamheid in het Centrumplan Leende. Duurzaamheid wordt een belangrijk thema in de komende raadsperiode en dan moet je als gemeente het goede voorbeeld geven. De extra kosten daarvoor zijn dan ook voor ons een verantwoorde uitgave.

Heeze-Leende is onderdeel van diverse samenwerkingsverbanden. De MRE en de GRSA2 zijn volop in ontwikkeling. LOKAAL Heeze-Leende kijkt vol vertrouwen uit naar de plannen die nog dit jaar gepresenteerd gaan worden.

De gemeente is verantwoordelijk voor een goede en adequate basisadministratie voor haar bewoners. Het systeem wat hiervoor nodig is, blijkt volgens de Kadernota, aan vervanging toe te zijn. Hier mag van ons budget voor worden vrijgemaakt.

Veiligheid en het beperken van overlast voor onze burgers vinden wij belangrijk. Bij overtredingen is handhaving noodzakelijk. Om dat te verbeteren mag wat ons betreft de inzet van de Bijzondere Opsporingsambtenaar (BOA) verhoogd worden. De mogelijkheid om binnen de GRSA2 een BOA in dienst te nemen, dient hierbij zeker te worden overwogen.

Het centrum van Heeze gaat worden aangepakt. Er wordt overwogen om een centrummanager aan te stellen. Als dit noodzakelijk is om het project goed op te pakken en te laten voortgaan, dan mag dit van ons. Maar zeker is ook dat een open communicatie noodzakelijk is naar en met alle betrokken partijen. Wij denken daarbij aan o.a. de Heezer Ondernemingsvereniging (HOV), de Heezer Winkeliersvereniging (HWV), Recreatief Heeze-Leende (RHL), de groep Heeze naar 2025 en alle aanwonenden. Gezamenlijk kunnen we dan komen tot een goede centrumontwikkeling met oog voor o.a. aankleding/verfraaiing (denk aan de hanging baskets) en toerisme (denk aan de beschikbaarheid van vrij toegankelijke toiletten).

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder