1 april 2017

Adviesraad Sociaal Domein (ASD)

De Participatieraad is veranderd in Adviesraad Sociaal Domein (ASD) omdat het werkgebied naast Wmo ook voortaan de Jeugdwet en de Participatiewet omvat.

De adviesraad adviseert het college namens de inwoners van Heeze, Leende en Sterksel over het beleid met betrekking tot deze 3 wetten.

Met de komst van de drie nieuwe wetten Wmo, Jeugdwet en Participatiewet zijn de taken van de Participatieraad Heeze-Leende gewijzigd.
In A2 verband is gekozen voor een uitbreiding van taken van de lokale adviesraden met de advisering over beleidsstukken vanuit de Participatiewet/Wen I. In het verlengde hiervan dient de huidige verordening van de Participatieraad te worden aangepast.
Met het vaststellen van de verordening Adviesraad Sociaal Domein wordt beoogd te voldoen aan de wettelijke verplichting om ingezetenen te betrekken bij de ontwikkeling van het gemeentelijk beleid in het sociaal domein.

We hebben in de gemeenteraadsvergadering van maandag 13 maart 2017 de verordening ASD goedgekeurd. In het jaarverslag 2016 laat de ASD zien wat haar werkzaamheden waren afgelopen jaar.

Concept verordening raadsbesluit 13 maart 2017

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder