10 november 2021

Toon Snoeijen benoemd tot lijsttrekker verkiezingen maart 2022


Tijdens onze ledenvergadering van woensdag 10 november in dorpshuis ´t Perron in Heeze, hebben onze leden Toon Snoeijen benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Toon is een geboren en getogen Heezenaar, woont in de Schoolstraat in Heeze, is 66 jaar en geboren in de boerderij op de plek waar nu in Heeze dorpshuis ’t Perron staat. Hij is getrouwd met Els en is samen met haar de trotse ouders van twee dochters en vijf kleinkinderen.

Hij is werkzaam als Technische Projectleider bij deuren fabrikant Berkvens in Someren. In de gemeenschap is Toon lang actief en betrokken geweest dit onder meer in de paardensport, de organisatie van het carnaval en Brabantsedag. Hij was meer dan 40 jaar voorzitter van de Brabantsedag-groep Vriendenkring Snoeijen. Vanaf 2016 is hij tevens als vrijwilliger betrokken bij het Brouwershuis in Leende.

Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid en lokale verbondenheid is Toon vanaf 2017 politiek actief. Eerst als fractieondersteuner en - vanaf het moment dat Nico van der Palen zijn functie als fractievoorzitter neerlegde en zijn politieke carrière beëindigde - sedert december 2020 als raadslid.

Traditioneel is ‘Behoud van het Dorpse Karakter’ van de kernen Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp een kernpunt in het verkiezingsprogramma van LOKAAL Heeze-Leende. Toon is daar een warm voorstander van, maar wil dit punt versterken door speciale aandacht voor het buitengebied onder het motto: ‘Zonder Verzorgd Buitengebied geen Sprankelende Kernen’.

Als lijsttrekker zal Toon in overleg met fractie en bestuur nu leiding gaan geven aan de afronding van ons verkiezingsprogramma 2022-2026 en aan de samenstelling van onze kandidatenlijst. Wij verwachten dat in de maand december 2021 beide ter goedkeuring aan de ledenvergadering aangeboden zullen worden.

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder