21 januari 2022

Persbericht vaststelling kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022


Op 19 januari 2022 stelden de leden van LOKAAL Heeze-Leende de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vast.

De lijst, van 25 personen, is een mooie mix van ervaring, vernieuwing en verjonging

LOKAAL Heeze-Leende behaalde, als DE lokale partij, tijdens de verkiezing in 2018 de meeste zetels en is uitgegroeid tot een partij waarin inwoners van Sterksel , Leende. Leenderstreijp en Heeze zich herkennen en die op een actieve en betrokkenheid richting wil geven aan het besturen van de gemeente. Iets waar ze trots op zijn.

LOKAAL Heeze-Leende is verheugd dat zij kandidaten uit alle kernen van de gemeente op de lijst heeft staan en daarmee een brede lokale spreiding. Wat alle kandidaten gemeen hebben is, dat zij zich met veel energie willen inzetten voor onze mooie gemeente en regio.

De eerste vijf posities op de lijst worden voorgesteld:

Toon Snoeijen is als lijsttrekker gekozen. Hij gaat vol enthousiasme aan de slag voor de lokale partij. Toon zet in op een constructieve houding in de aankomende bestuursperiode. Niet alleen voor de raad, maar vooral naar de ondernemers en bewoners van alle kernen, wijken en straten. Toon: “Ik heb er ongelofelijk veel zin in”. De komende jaren staan een groot aantal uitdagingen op ons te wachten, zoals, omgevingswet, duurzaamheid wonen en transitie landelijk gebied . Dat zijn voor de inwoners belangrijke thema’s en daar zet ik me graag voor in”

Lot Veldkamp staat met twee benen in de samenleving en heeft inmiddels jaren ervaring in de lokale politiek. Wil veel meer met de andere partijen samen werken om tot creatieve, mooie ideeën te komen. Lot is een echte verbinder en daarmee een toevoeging aan het team.

Jack de Turck gaat zijn ervaring en inhoudelijke kennis inzetten en zorgt daarmee voor continuïteit in het team. Jack gaat graag in gesprek met mensen, iedere inwoner verdient de aandacht. Regels moeten er niet zijn om het de mensen moeilijk te maken.

Dennis Keuten is altijd in beweging binnen alle kernen als het gaat om ophalen van hetgeen er speelt. Zeer actief binnen onze samenleving. Een betrokken persoon waar iedereen ertoe doet, zowel jong als oud. Dennis is met zijn gedrevenheid een mooie aanvulling in de partij

Jan de Bruijn is momenteel Wethouder en 1e loco burgemeester. Mede door zijn brede portefeuille op het gebied van onder andere jeugd, wmo, werk& inkomen, sport, kunst en cultuur, recreatie& toerisme en economie, heeft hij een schat aan kennis en ervaring. Hij staat bekend om zijn open en verbindende houding.

Binnen het verkiezingsprogramma is vooral aandacht voor de leefbaarheid in alle kernen met daarbij behoud van het karakter van onze dorpskernen, de natuur en het buitengebied. We maken ons sterk voor burgerparticipatie en informatie.

Wilt u meer weten over welke personen op onze kandidatenlijst staan klik dan hier.
Wilt u meer weten over onze kernpunten en ons volledige verkiezingsprogramma klik dan hier.

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder