10 maart 2022

LOKAAL Heeze-Leende behoud van het dorpse, bloeiende kernen en een verzorgd buitengebied


In aanloop naar de verkiezingen stellen we graag onze kandidaten aan u voor. Allemaal inwoners met een eigen drijfveer waarom zij deel uitmaken van LOKAAL Heeze-Leende.

Met 25 enthousiaste kandidaten op onze lijst hebben we een mooie mix van ervaring, verjonging en vernieuwing verdeeld over alle kernen van onze gemeente.

De kandidaten 15 t/m 25 op de lijst zijn;

Natasja van Montfoort - van de Moosdijk, Peter Roeters, Sanne Walschot, Jan Verberne, Henk van Berlo, Jan Hendriks, Els Snoeijen - van den Akker, Toon Boerenkamp, Marjan de Turck - Lanen, Cintha Bax - van der Kruis en Nico van der Palen.

Deze groep kandidaten kenmerkt zich door een grote betrokkenheid bij het wel en wee van onze gemeenschap. Wat deze leden op de kiezerslijst met elkaar gemeen hebben is dat ze Trots zijn op de kernen, waar ze geboren zijn, of opgegroeid, of later zijn komen wonen.

Wat willen wij betekenen voor Sterksel, Leende, Leenderstrijp en Heeze?

Natasja van Montfoort- van de Moosdijk: ”Juist in deze tijd van grote maatschappelijke veranderingen, is het belangrijk hiervoor ook bij onze inwoners belangstelling te wekken en verbondenheid te realiseren. Goede zorg, gezonde toekomst en volwaardig bestaan van onze inwoners is essentieel.” Cintha Bax - van der Kruis vult aan: “LOKAAL Heeze-Leende biedt als lokale partij ondersteuning aan de mooie gemeenschappen die we hebben, die werkt aan een basis waar iedereen mee kan doen en een kans heeft om samen vrolijk en veilig te zijn. Een warme ondersteuning voor onze inwoners die zorg nodig hebben én een ruimhartig armoedebeleid zodat mensen mee kunnen doen in de samenleving willen wij vormgeven. Denk hierbij ook aan de eenzaamheidsproblematiek: signaleren en meedoen om dit tegen te gaan”.

Henk “Goed wonen in onze gemeente kun je zeker, maar dan moet je mensen ook wat bieden. We willen investeren in dorpen die klaar zijn voor de toekomst”. Toon vindt het belangrijk dat het in Heeze-Leende goed vertoeven is. Aantrekkelijke verblijfsgebieden in onze kernen zijn daarbij van belang. LOKAAL Heeze-Leende werkt mee aan het ontwikkelen hiervan. Peter Roeters draagt graag bij aan een duurzaam, flexibel en gevarieerd aanbod waar jong en oud mee uit de voeten kan. Niemand kent het land beter dan de mensen die er wonen en werken. Zo is Jan Hendriks als Sterksels praktiserend landbouwer trots op de boer en daarom betrokken bij de agrariërs in onze gemeente. Zo werken we aan een gezond Heeze-Leende waarin inwoner én boer hun toekomstperspectief behouden.

Sanne wil vooral aandacht voor de jongeren. “Je kunt het beste als jongere de belangen vertegenwoordigen van jongeren. Voor beleid maken heb je gesprekspartners nodig van verschillende generaties, maar vaak zijn ambtenaren al wat ouder en baseren ze zich automatisch op hun eigen omgeving. Dat kan beter”. Zo ziet ook Els haar rol, weten wat er speelt bij jong en oud en daarop anticiperen. We moeten zorgen voor elkaar en hierover met elkaar in gesprek gaan.

Nico van der Palen ondersteunt als lijstduwer een ijzersterk LOKAAL-team. Ik lever graag ook de komende jaren mijn bijdrage aan LOKAAL en aan Heeze-Leende. Wij doen dit omdat wij nauw betrokken zijn bij onze gemeente Heeze-Leende. Met haar rijke Brabantse cultuur en historie, economische bedrijvigheid, tradities en evenementen, haar bloeiende sport- en verenigingsleven, het eigen karakter in de buurtgemeenschappen en dorpskernen!

Stem LOKAAL Heeze-Leende
Marjan: “LOKAAL Heeze-Leende is een echte lokale partij. Wij staan midden tussen onze inwoners in”. Jan Verberne vult aan “LOKAAL staat voor een man een man een woord een woord”. Dat doen we graag samen met u, inwoners en ondernemers uit Heeze-Leende.

Geef ons het vertrouwen en uw stem.

Stem op 14, 15 of 16 maart LOKAAL Heeze-Leende en geef uw voorkeur aan één van onze fantastische kandidaten! Zij verdienen uw steun.

Actueel

Om de grote duurzaamheidsdoelen die in het Klimaatverdrag van Parijs zijn vastgest… lees verder
Als gemeente Heeze-Leende staan we voor grote uitdagingen in de strijd tegen klima… lees verder
De zeven raadsfracties in Heeze-Leende willen deze bestuursperiode samen gaan werk… lees verder