16 maart 2023

Geld beschikbaar voor ‘kleine ergernissen’

Ook dit jaar is er geld beschikbaar voor kleine ergernissen ten aanzien van onderhoud wegen, fietspaden, voetpaden en bermen in onze gemeente.

Wat vind jij belangrijk? Meld het aan!
Met enige regelmaat krijgt de gemeente meldingen binnen van inwoners over de openbare ruimte. Het gaat dan bijvoorbeeld over een gat in de weg, zwerfafval, rioolverstopping, ongedierte, wateroverlast of een omgewaaide boom. Deze meldingen kunnen inwoners het hele jaar door doen via de website www.heeze-leende.nl/melding-klacht-of-tip

De meldingen die direct gevaar opleveren worden uiteraard meteen opgelost, minder urgente meldingen worden opgenomen in het onderhoudsplan van de gemeente. De gemeente bepaalt wanneer deze melding wordt opgelost. Het kan dan wat langer duren voordat een melding wordt afgewerkt omdat het efficiënter is om een aantal meldingen in één keer af te werken. Voor een aantal inwoners leveren deze laatste meldingen grote ergernis op.

Daarom is in de begroting van de gemeente €100.000 opgenomen om inwoners te laten bepalen welke ergernissen er in 2023 opgelost moeten worden. Deze ergernissen moeten gaan over klein onderhoud aan wegen, fietspaden, voetpaden of bermen. Het gaat dus over onderhoud, niet over herinrichtingen of een nieuwe aanleg.

Inventarisatie
We vragen dorpsraden, kernraad, ZLTO en SeniorenBelangen om (klein) onderhoud aan wegen, fietspaden, bermen en voetpaden te inventariseren. De inventarisaties dienen uiterlijk 21 april 2023 bij de gemeente binnen te zijn. Wil je als inwoner dat een specifieke melding op de inventarisatielijst komt? Meld je dan vóór 21 april 2023 bij een van de onderstaande belangenverenigingen:

 Tussen 21 april en 17 mei bekijkt de gemeente de verzamelde informatie en maken we een inschatting van de kosten per binnengekomen onderhoudspunt.

Wat heeft haast?
Op 17 mei 2023 krijgen de dorpsraden, kernraad, ZLTO en SeniorenBelangen een mail met de totale lijst van ingediende ergernissen/onderhoudsvragen met daarbij een uitnodiging voor een gezamenlijke avond op 24 mei 2023. Tijdens deze avond gaan de belangenverenigingen gezamenlijk bepalen waaraan zij de € 100.000,- willen gaan besteden.

Aan de slag!
Zodra de prioriteitenlijst is bepaald gaat de gemeente aan de slag. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden die we voor € 100.000,-- kunnen verrichten in 2023 daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Let op: inwoners kunnen meldingen in de openbare ruimte gewoon het hele jaar door blijven doen.
Klachten & meldingen kun je ook 24 uur per dag doorgeven via de MijnGemeente app! Download de MijnGemeente app via de Play Store of de App Store op je telefoon of tablet. Is er sprake van een calamiteit? Hiervoor kun je 24 uur per dag terecht op het telefoonnummer 040-224 1400.

Bron: nieuwsbericht gemeente Heeze-Leende

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder