29 maart 2023

Het geld krijgen waar je recht op hebt door de Voorzieningenwijzer

Er zijn veel toeslagen, voorzieningen en regelingen in Nederland waar mensen gebruik van kunnen maken. Heel fijn voor iedereen die het extra geld goed kan gebruiken. Maar hoe weet je nu waar je aanspraak op kunt maken? En hoe dien je een aanvraag in?


De Voorzieningenwijzer biedt een compleet overzicht van al deze regelingen en maakt het mogelijk om erachter te komen of je ergens recht op hebt. Gemeente Heeze-Leende heeft zich dan ook enthousiast aangesloten bij de Voorzieningenwijzer, net als tientallen andere gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.

“De Voorzieningenwijzer is er voor iedereen. Je ontdekt in één keer waar je gewoon recht op hebt”

Voor de aanpak met de Voorzieningenwijzer gaf wethouder Jan de Bruijn het startsein tijdens een drukbezochte bijeenkomst op 16 maart in buurthuis ’t Perron: “Het mooie aan de Voorzieningenwijzer is, dat het voor iedereen is. Door de informatie die het oplevert, creëer je bij de mensen niet alleen overzicht, maar ook rust. Weten dat je niets over het hoofd ziet, als het aankomt op je portemonnee, is een fijne gedachte die veel stress voorkomt. Uit ervaringen met de Voorzieningenwijzer blijkt ook dat het een sterke preventieve werking heeft. Dat wil zeggen, het helpt voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen. De kracht van de aanpak is de combinatie van een gratis persoonlijk gesprek én op maat ingerichte online informatie.”

Samen aan de slag met de Voorzieningenwijzer
De opkomst voor de kick-off was groot. Gemeente Heeze-Leende wil de maatschappelijke en welzijnsorganisaties nauw betrekken bij de Voorzieningenwijzer. “Goed om te zien dat we dit echt samen kunnen gaan doen”, aldus Jan de Bruijn. Met onder andere de Bibliotheek, Taalpunt, Financieel Spreekuur, Cordaad Welzijn, organisaties van het sociaal team en WoCom gaat de gemeente aan de slag om inwoners te bereiken en uit te nodigen om te zien of er optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare regelingen. 

Hoe werkt het?
Op datgeldtvoormij.nl/heeze-leende  staan alle landelijke én gemeentelijke steunmaatregelen. Alle inwoners kunnen via deze applicatie zelf een check doen om te zien waar ze recht op hebben. Degenen die willen kunnen via de site ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen. Of bellen voor een afspraak: 06-57994904

Aanvraag
Ingediende aanvragen via de site datgeldtvoormij.nl/heeze-leende komen terecht bij Cordaad Welzijn. Ben je niet zo handig met de computer? Je kan ook telefonisch een afspraak maken met Cordaad via nummer 040-2046614. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur. 

Gesprek
Binnen één week na het doen van een aanvraag neemt een consulent contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dat gesprek kijkt de adviseur samen met jou of je in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Ook kan hij/zij kijken of jouw zorgverzekeringspakket en het energiecontract het meest passend voor je zijn en of je recht hebt op teruggave vanuit de inkomstenbelasting.

Geregeld
De adviseur kan hetgeen wat hij/zij adviseert ook meteen regelen/aanvragen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De adviseur deelt gegevens nooit zonder toestemming.

Gemiddeld € 500 per jaar
Na het adviesgesprek besparen huishoudens gemiddeld € 500 per jaar. Wil je óók checken of je meer geld kan overhouden aan het einde van de maand? Neem dan een kijkje op datgeldtvoormij.nl/heeze-leende.

Bron: nieuwsbericht gemeente Heeze-Leende

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder