30 oktober 2019

Gemeenteraad stelt unaniem duurzaamheidsbeleid vast


Maandag 14 oktober heeft de gemeenteraad het duurzaamheidsbeleid unaniem vastgesteld. Gezamenlijk met inwoners, ondernemers, natuurorganisaties, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden kwam het beleid tot stand.

Met de vaststelling komt een intensief traject tot een succesvol einde en is het startschot gegeven voor een duurzame gemeente!

Het belang van gedragen beleid
Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarser, de biodiversiteit loopt terug en we hebben te maken met extreem weer. De gevolgen zijn voor iedereen voelbaar. Daarom is een breed gedragen beleid, opgesteld ‘voor en door’ de gemeenschap noodzakelijk. Dat onze inwoners graag meedenken blijkt wel uit de hoeveelheid aandacht en het grote aantal aanmeldingen voor de ‘denktank’ (ruim 140).

Wat gebeurt er nu?
Het duurzaamheidsbeleid is de ‘kapstok’ voor vijf thema’s: de energietransitie, de materiaaltransitie, mobiliteit, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Voor elk van deze thema’s werkt de gemeente verder aan uitvoeringsplannen, zodat de wensen en ambities uit het beleid ook werkelijkheid worden in de komende jaren.

Meer lezen?
Via deze link kunt u het nieuwe beleid downloaden!

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder