26 april 2021

Totaalvisie verkeer "Centrale As"

 De gemeente Heeze-Leende wil de woonkernen graag veilig en leefbaar houden. Het is dan goed om zoveel mogelijk doorgaand verkeer uit de kernen te houden. Dit kan natuurlijk pas als dit verkeer een goede alternatieve route heeft. De gemeente werkt in fases toe naar een zogenoemde ‘Centrale As’.

Dit is een nieuw te ontwikkelen wegverbinding tussen de Somerenseweg in Heeze en de A2 bij Leende die de wegen door de kernen van Heeze en Leende moet ontlasten. Dit zorgt voor hogere verkeersveiligheid, een betere leefbaarheid en een beter verblijfsklimaat in de kernen.

In combinatie met het verbinden van de Randweg Heeze op de Centrale As en het doortrekken van de Centrale As naar de Somerenseweg, ontstaat een wegverkeerssysteem dat zorgt dat het doorgaande verkeer zoveel mogelijk buiten de kernen om wordt afgewikkeld.

Het is een visie waar we al lang mee bezig zijn. Zoals u zult begrijpen is een visie dynamisch. Naast alle plannen en de dynamiek is er natuurlijk altijd een belangrijke factor. Dat zijn de financiën en de afhankelijkheden van belanghebbende partijen. Een ding is zeker er wordt nog steeds hard gewerkt om het een en ander te verwezenlijken.

Ook benieuwd naar de totaalvisie verkeer bekijk dan hieronder naar het sneltekenfilmpje over de verkeersvisie.

Actueel

 De gemeente Heeze-Leende wil de woonkernen graag veilig en leefbaar houden. Het … lees verder
Om inzicht te geven in welke onderwerpen besproken worden in de gemeenteraad en me… lees verder
Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende! In de omgevingsvisie beschrijft de gem… lees verder