6 maart 2019

Nieuwe woonvisie voor Heeze-Leende

De woningmarkt is al een aantal jaren flink aan het veranderen ook in Heeze-Leende. Er is een grote vraag naar woningen, huizen worden duurder, mensen worden ouder en er zijn nieuwe groepen woningzoekenden bijvoorbeeld mensen met een zorgachtergrond. De gemeente heeft daarom behoefte aan een aanscherping van het woonbeleid. Dat nieuwe beleid leggen we vast in een woonvisie.

De huidige woonvisie van de gemeente Heeze-Leende dateert uit 2013. Het doel van de woonvisie is om de positie als aantrekkelijke woongemeente voor alle doelgroepen te versterken, om een woningvoorraad te krijgen die past bij de behoeften van de inwoners en om helderheid te creëren voor partijen die willen investeren in gemeente Heeze-Leende. De woonvisie zal daarom een lange termijnperspectief met een ambitie bevatten en een antwoord geven op onder andere de volgende vragen:

> Wat is de behoefte van de verschillende doelgroepen? Denk hierbij aan starters, gezinnen, senioren en ook woonwagenbewoners en vergunninghouders.
> Stelt de gemeente (extra) eisen aan duurzaamheid bij nieuwbouw?
> Is het noodzakelijk om de bestaande woningvoorraad te verbeteren?

Hoe komt de woonvisie tot stand?
Eind 2017 is er een groot woningmarkt-onderzoek uitgevoerd om de woningbehoefte in gemeente Heeze-Leende en de regio te peilen. De uitkomst hiervan is een van de onderdelen voor het opstellen van de woonvisie, maar dit onderzoek is niet de enige bijdrage. Ook wil gemeente Heeze-Leende van haar inwoners horen wat naar hun idee niet vergeten mag worden in een op te stellen woonvisie en waar behoefte aan is. Daarom vraagt de gemeente aan zogenaamde ‘stakeholders’ zoals dorpsraden, makelaars, woningcorporaties, zorgpartijen en gemeenteraadsleden om ook hun inbreng te geven. Dit verwerkt de gemeente allemaal in een concept-woonvisie en vervolgens wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om zijn of haar mening hierover te geven. Komend najaar hoopt gemeente Heeze-Leende dan een definitieve woonvisie te presenteren zodat ze, na de goedkeuring door de gemeenteraad, een up-to-date document in handen heeft waardoor ze kan zien welke woningvoorraad de gemeente nodig heeft om voor haar inwoners een aantrekkelijke gemeente te blijven.

Heeft u het idee dat uw woonwensen nog onvoldoende bekend zijn? Dan hoort de gemeente dat heel graag vóór 18 maart van u. Om uw woonwensen kenbaar te maken kunt u het beste contact opnemen met één van de dorpsraden die gemeente Heeze-Leende rijk is of via het mailadres woonvisie@heeze-leende.nl.

Contactgegevens dorpsraden
Dorpsraad Leende secretariaat@dorpsraadleende.nl
Dorpsraad Sterksel dorpsraad@sterksel.nu
Kernraad Leenderstrijp, secretaris: arps.marjolein@gmail.com

U kunt ons natuurlijk ook persoonlijk benaderen via ons contactadres.
Kortom heeft u ideeën over wonen in Heeze-Leende? Laat het ons weten, we zijn benieuwd en denken graag mee!

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder