13 maart 2019

Nationale Boomfeestdag


Vandaag werd ook in onze gemeente de Nationale Boomfeestdag gevierd. Voor onze gemeente is dit de 47e Boomfeestdag en het plantterrein was dit jaar bij zorgboerderij Ekkerzicht in Heeze.

Het thema van de Boomfeestdag dit jaar was “Elk Kind een Boom”. Buitendienst medewerkers van onze gemeente en gidsen van IVN Heeze-Leende gingen samen met 160 leerlingen van groep 7 of 7/8 uit onze gemeente een groenstrook beplanten bij de zorgboerderij. Daarnaast gaf een medewerker van de groenvoorziening van de gemeente aan de leerlingen uitleg over het gebruik van hun gereedschap. Bij de binnen-activiteiten kregen ze informatie over het thema van deze dag. Opvallend was dat de kinderen zeer goed op de hoogte waren van het nut die bomen hebben voor mens en dier.

Doordat de kinderen het aanplanten uitvoeren helpen zij mee om de klimaatdoelen te halen en tevens leert de gemeente de kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Ondanks het zeer slechte weer trotseerden de kinderen, onze wethouder Jan de Bruijn en ons gemeenteraadslid Dennis Keuten de regen om de boompjes te planten op deze Boomfeestdag. Door het planten van een eigen boom/struik worden de kinderen bij de natuur betrokken. Het spitten en daarna planten van een eigen boom/struik is voor de leerlingen een nieuwe natuurbeleving die ze nooit meer vergeten.

HeezeLeende24 maakte onderstaande reportage.

Actueel

Momenteel zijn het moeilijke tijden voor iedereen. Het coronavirus houdt de gemoed… lees verder
In verband met het coronavirus en de oproep om sociale terughoudendheid hebben wij… lees verder
Op maandagavond 10 februari vindt er weer een openbare raadsvergadering plaats in … lees verder