18 maart 2019

Weer veel klussen geklaard tijdens NLdoet


Net als ieder jaar deden ook dit jaar de vrijwilligersorganisaties in Heeze-Leende weer mee met de landelijke activiteit NLdoet van het Oranjefonds. Er waren vooraf weer vele klussen aangemeld en vrijdag 15 en zaterdag 16 maart gingen de handen weer extra uit de mouwen.

NLdoet is een tweedaags evenement waarbij vrijwilligersorganisaties klussen opknappen rondom hun gebouw of extra activiteiten organiseren voor hun bewoners/bezoekers. Er waren binnen- en buitenactiviteiten waar soms gerichte kennis voor nodig was, maar bij andere klussen maakte dat juist helemaal niets uit en kon er naar hartenlust geklust worden.

Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende, onderdeel van Cordaad Welzijn, was coördinator van de klussen. Marlon Korsten van Cordaad en ons gemeenteraadslid Dennis Keuten bezochten zaterdag een aantal klussen die werden uitgevoerd. ''Het is echt fantastisch om te zien dat er zoveel mensen vrijwillig de handen uit de mouwen steken en zo hun steentje bijdragen aan de leefbaarheid van onze kernen. Zonder vrijwilligers zou onze maatschappij er heel anders uitzien. Door samen te werken en iets over te hebben voor een ander bereiken we met z'n allen de leefbare gemeente die we zo graag willen hebben en zijn'', aldus ons gemeenteraadslid.

NLdoet 2019 beleefde weer een succesvolle editie. Wij hopen dan ook dat er volgend jaar weer veel enthousiaste vrijwilligers aan de slag gaan bij de eerstvolgende editie van NLdoet.

Actueel

Momenteel zijn het moeilijke tijden voor iedereen. Het coronavirus houdt de gemoed… lees verder
In verband met het coronavirus en de oproep om sociale terughoudendheid hebben wij… lees verder
Op maandagavond 10 februari vindt er weer een openbare raadsvergadering plaats in … lees verder