12 april 2019

Praat mee met de gemeente over de energietransitie


De gemeente Heeze-Leende gaat aan de slag met de energietransitie en daarvoor hebben zij uw input hard nodig! In de maand mei organiseren zij daarom diverse ‘denktanks’ die de verschillende onderdelen van de energietransitie beslaan.

De energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie (zon, wind en aardwarmte). De afspraken over de energietransitie in Nederland zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.

De gemeente vraagt aan u om uw stem als inwoner te laten horen in de ‘denktank gebouwde omgeving’, waarin ze samen met andere belanghebbenden in gesprek gaan over de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Uw mening draagt bij aan een goede, breed gedragen visie waarmee zij jaren uit de voeten kunnen.

De denktank is opgezet als actieve werksessie, waarin zij alle belangrijke aspecten van de energietransitie behandelen. De sessie duurt zo’n drie uur en vindt plaats in de gemeente Heeze – Leende. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Ja, ik denk mee!
Dat is mooi. Om te zorgen dat zij een verscheidenheid aan meningen, inzichten en ervaringen in de denktank meenemen, gaat uw aanmelding gepaard met een korte enquête. Hierin kunt u tevens uw beschikbaarheid op een van de mogelijke data (dinsdag 7 mei, maandag 20 mei en donderdag 23 mei) aangeven. Klikt u hiervoor op onderstaande link.

Link enquête energietransitie

Deze enquête kunt u tot uiterlijk 22 april invullen. Daarna stelt de gemeente de definitieve denktank samen. U ontvangt uiterlijk 29 april bericht daarover.

Ook wij horen graag van u hoe u over de energietransitie denkt. Heeft u ideeën, suggesties en/of opmerkingen laat het ons weten via ons contactadres, zodat ook wij weten hoe u als inwoner denkt over de energietransitie.

Actueel

Vandaag heeft Jan de Bruijn aan de gemeenteraad laten weten dat hij vanwege zijn g… lees verder
Vraag je je weleens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Denk je weleens dat… lees verder
Wat begon als een theoretische mogelijkheid om de amfibieën een veilige passage t… lees verder